sep
6

Een marketing manager zonder Twitter. Mag dat?

By Marlies Graveland-Koenders  //  Social Media, Web  //  Reageren uitgeschakeld

Voor mijn interimklussen kom ik vaak op gesprek bij grote bedrijven en maak ik kennis met de marketing/communicatie manager. Nu kom ik alle soorten en maten tegen, hele zware jongens of intelligente secretaresses die goed omhoog zijn geklommen. Allemaal met een goede dosis ervaring om inspiratie van op te doen en om fijn mee te praten.

Mag dat?
Deze week werd mijn inspiratie omgezet in grote verbazing. Ik sprak met 2 marketing managers van een landelijke drogisterij (iets met roze in hun logo;-)). In mijn eigen verhaal zit altijd een stukje waar ik zeer enthouisast vertel over de kracht en mogelijkheden van social media als marketingmiddel. Alle marketing managers zijn dit met me eens, maar hebben er geen tijd of budget voor om er iemand op te zetten en stellen het daardoor uit voor hun bedrijf. Dat vind ik als social media fan natuurlijk erg jammer, maar daar kan ik nog inkomen. Bovenstaande marketing managers zeiden helaas wat anders, ja nu komt het, ze gebruiken persoonlijk ook geen Twitter omdat ze het niet snappen. Mijn grote vraag van vandaag: Mag dat?

Bobo
Kan je een marketing bobo nog serieus nemen als hij zelf niet mee gaat met de tijd en dus dik achter de feiten aanloopt? Van elke andere ondernemer snap ik dat het tijd nodig heeft om Twitter te snappen en te gaan gebruiken, maar van een vakman/vrouw niet. Deze moet toch juist de kansen zien en dit als tool aangrijpen met beide handen? Als je het zelf al niet snapt, zal het ook geen hoge prioriteit hebben om een bedrijfsprofiel op Twitter of Facebook te laten maken.

Ligt het aan mij?
Misschien wil ik te graag dat iedereen net zo enthousiast is als ik. Ik vind het gewoon zonde van de kansen die ze laten liggen voor een groot landelijk bedrijf omdat ‘meneer en mevrouw de Marketing Manager’ er nog niet aan toe zijn. Leest hij dan geen vakbladen? Is zij niet op de hoogte van de laatste trends? Bij mij gaat alles kriebelen en twijfel ik aan hun actuele kennis van het vak. Ik dacht toch echt dat we als vakmensen in de marketing en communicatie al door de ‘early adaptor’- fase van Twitter heen waren. Zijn er meer mensen die het met me eens zijn of ligt het aan mij?

Comments are closed.

Laatste update