mei
23

Wat moet dat later worden?

By Marlies Graveland-Koenders  //  Jongeren, Ondernemers  //  Reageren uitgeschakeld

Er wordt veel geklaagd over de jeugd van tegenwoordig. “Wat moet dat later worden? Is dat onze toekomst? Leren ze dan niets meer op school? Wij gingen vroeger gewoon buiten spelen en zij zitten maar achter de tv of computer.” Je kent het wel de opmerkingen van oudere mensen over de generatie Einstein.

Jonge ondernemers
Ja, deze generatie is inderdaad jullie toekomst en ze zullen het heel ver schoppen. Juist omdat deze groep al op jonge leeftijd heeft leren omgaan met nieuwe media, sociaal zijn en heel goed kunnen netwerken. Er zijn steeds meer jonge ondernemers te vinden die heel succesvol zijn. Er is zelfs een tv uitzending met 2 Nederlandse ondernemers van 16 en 20 jaar jong: ik-ben-jong-en-eigen-baas

Belletje lellen
Nee, ze zijn niet hetzelfde als jullie en dat worden ze ook niet. Dat wil niet zeggen dat ze door minder buiten spelen hun toekomst verpesten. Natuurlijk is het de taak van ouders om te zorgen dat ze wel af en toe naar buiten gaan en ieder geval 1x in de week gaan sporten, maar van online gamen, MSN en Hyves leren ze echt wel wat. Het is hun manier van sociaal zijn met vrienden, ze klimmen digitaal in een boom met elkaar of doen online speurtochtje of belletje lellen. Hoewel; belletje lellen moet toch iedereen wel een keer in het echt doen, vooral bij oudere mensen, daar heb ik de leukste herinneringen aan. Maar toen zijn waarschijnlijk ook de verhalen over de jeugd van tegenwoordig begonnen: ”Wat moet dat later worden met dat meisje?”

Comments are closed.

Laatste update